Een matras van 160×200 kopen voor een goede nachtrust

Slapen op een heerlijk zacht matras is goed voor je gezondheid. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je elke ochtend fris en fruitig opstaat. Tegenwoordig kun je diverse soorten matrassen aanschaffen. Deze zijn geschikt voor uiteenlopende lengtes en lichaamsgewichten. Je zou bijvoorbeeld een pocketvering matras van 160×200 kunnen kopen. Deze ligt heerlijk comfortabel, waardoor je elke nacht slaapt als een roos.

Matras van 160×200 kopen

Je kunt een matras 160×200 kopen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld om comfortabel te liggen en rug-, nek-, of schouderklachten te vermijden. Als je toe bent aan een betere nachtrust is dit matras wellicht een goed idee. Een matras met de afmetingen van 160×200 is doorgaans van goede kwaliteit en bestaat uit een groot aantal springveren. Deze zorgen voor een comfortabele ligging en voorkomen kuilvorming. Door deze kuilen kun je normaliter last krijgen van lichamelijke klachten. Ook de dikte van het matras heeft invloed op je nachtrust. De meeste personen liggen prima op een matrasdikte van 18 centimeter. Maar wanneer je houdt van een stevig matras is een dikte van 22 centimeter eventueel ook een optie. Tenslotte is het mogelijk om een pocketvering matras met een stevige laag van traagschuim aan te schaffen.

Pocketveren

Een matras van 160×200 bestaat vaak uit pocketveren die verdeeld zijn over zeven comfortzones. Deze zorgen ervoor dat je lichaamsgewicht goed verdeeld wordt over het matras. Daardoor lig je ’s nachts stabiel. Het maakt daarbij niet uit welke houding je aanneemt. Zowel op de rug, buik of zij lig je hopelijk erg comfortabel. Bovendien zijn de pocketveren zo geplaatst dat er veel lucht tussen zit. Dit zorgt voor een goede ventilatie, waardoor je het ’s nachts minder warm hebt. De aanschaf van een 160×200 pocketveren matras brengt dus veel voordelen met zich mee. Je hebt een betere nachtrust, geen last meer van lichamelijke klachten en transpireert minder.