Een nieuw leven in Australië

Australië is een zeer populair emigratieland en aantrekkelijk om zijn Engelse taal maar ook om de mogelijkheden die er zijn. Bovendien heb je in Australië een beetje van alles, zon, strand, woestijn, bergen en regenwoud en is er voor ieder wel wat wils. Australië hanteert echter een zeer streng emigratiebeleid, gebaseerd op wat jij als persoon hebt toe te voegen.

De verblijfsvergunning

Als je naar Australië gaat verhuizen heb je een verblijfsvergunning nodig. Dit is een langdurig proces en succes is zeker niet gegarandeerd. Als je kan aantonen dat je aan één van de volgende eisen voldoet maak je een kans. Je hebt een talent waar Australië op dat moment behoefte aan heeft, of je bent van plan financieel te investeren in het land of je hebt al een werkgever die je sponsorkosten zal betalen.

De verhuizing

Je visum is rond en je bent klaar om te gaan. Een verhuizing regelen is een hele opdracht, laat staan naar de andere kant van de wereld. Als je gaat verhuizen Australië is het verstandig om een ervaren verhuisbedrijf in te schakelen voor het veilig overbrengen van je spulletjes. Die weten bijvoorbeeld wat er speelt bij de douane, wat je wel en niet mag meenemen, hoe je eigendommen veilig in te pakken en wat de beste partners zijn om mee te werken. Als jij je geen zorgen hoeft te maken over je spullen heb je meer tijd om alle andere dingen te regelen. En dat zijn er veel!

Wat moet je nog meer weten?

Leer over de cultuur en de mensen en kom zo niet voor verassingen te staan. Als je een huisdier wilt meenemen moet die vijf maanden van te voren worden aangegeven en zeker dertig dagen in quarantaine voordat hij het land in mag. De stroomsterkte in Australië is 240 Volt. In Nederland gebruiken we 220 dus het is verstandig een aantal adapters aan te schaffen als je je elektrische apparaten meeneemt. Verhuizen naar Australië? Zorg dat je goed voorbereid bent, dan kan je genieten vanaf het begin.