Verlichting trends van dit moment

Overal kun je nieuwe trends ontdekken. In de mode, maar ook in het interieur. Zo ook op het gebied van verlichting. Verlichting bepaalt natuurlijk voor een groot deel de sfeer in je huis. Licht is namelijk erg belangrijk voor onze gemoedstoestand. Wanneer je huis niet goed verlicht is, zal je merken dat dit ook een negatieve invloed heeft op jouw humeur. Om je huis op een goede en sfeervolle manier te verlichten, is het ook belangrijk om erop  te letten dat de verlichting past bij de stijl van je interieur. Zo heb je bijvoorbeeld lampen die passen bij een moderne, vintage, landelijke of Scandinavische stijl. Daarnaast kan het ook leuk zijn om te spelen met verschillende stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld een lamp met een andere stijl nemen, zodat dit een echte eyecatcher in je huis is.

Welke lampen zie je op dit moment veel?

Een trend van dit moment is zichtbare peertjes. Tegenwoordig zijn er veel lampen met bijvoorbeeld een stalen lampenkap, waar je het peertje doorheen kunt zien. Ook zijn er veel lampen waarbij er helemaal geen kap om de peertjes heen zit. Zo heb je bijvoorbeeld staande lampen waarbij er een peertje op een betonnen lampenvoet gedraaid wordt. Of een hanglamp waarbij verschillende peertjes aan een kabel hangen. Wanneer een peertje zichtbaar is, worden er meestal ook mooie, opvallende peertjes gebruikt, zoals grote bolle peertjes met een vintage look. Daarnaast zie je ook veel geometrische lampen. Dit zijn dan draadlampen in allerlei geometrische vormen. Bij dit soort lampen komt dus ook de trend van het zichtbare peertje terug. Een derde trend is grote, opvallende lampen. Zo is het ontzettend hip om een lamp te hebben die echt de aandacht trekt in jouw interieur. Bijvoorbeeld een grote industriële lamp of een lamp die verwerkt is in een houten stam.

Ga voor led verlichting

Wanneer je nieuwe verlichting gaat kopen, is het belangrijk dat je gaat voor led verlichting. Tegenwoordig kun je namelijk eigenlijk niet meer aankomen met traditionele verlichting, zoals gloeilampen of halogeen lampen. Led verlichting is namelijk veel energiezuiniger en milieuvriendelijker. Led verlichting is inmiddels zover ontwikkeld, dat het verkrijgbaar is in allerlei verschillende lichtkleuren en het geschikt is voor alle toepassingen. Daarnaast is led verlichting ook niet meer zo duur als in de beginjaren, dus daar hoef je je ook niet door te laten afschrikken. Bovendien is led verlichting veel duurzamer, waardoor je deze ook veel minder vaak hoeft te vervangen.