Welk dekbedovertrek bij welk interieur?

Er zijn heel veel verschillende dekbedovertrekken verkrijgbaar. Zo heb je de keuze uit allemaal verschillende kleuren, materialen en prints. Hierdoor staan sommige overtrekken beter bij een bepaald interieur dan andere. Heb je bijvoorbeeld een slaapkamer die luxe is ingericht, dan staat een luxe dekbedovertrek hier het beste bij. Bij een luxe dekbedovertrek kun je denken aan een satijnen overtrek in de kleuren zwart, rood of paars. Een bed met veel sierkussens past ook erg goed in een luxe interieur. Dit laat het bed er volumineus en comfortabel uitzien.

Dekbedovertrek voor een Scandinavisch interieur

Tegenwoordig is een Scandinavisch interieur erg populair en veel mensen hebben deze stijl dan ook toegepast in hun huis en/of slaapkamer. Deze stijl kenmerkt zich door lichte en open ruimtes met veel wit en natuurlijke, duurzame materialen. Een dekbed dat gemaakt is van natuurlijke materialen, zoals katoen of linnen, past hier het beste bij. Daarnaast staan neutrale kleuren, zoals wit, crème, beige of grijs erg mooi in een Scandinavische inrichting. Hou je van dekbedovertrekken met een print? Kies dan een grafische print met strakke lijnen.

Dekbedovertrek voor een landelijk interieur

Veel mensen houden ook van een interieur met een landelijke stijl. Dit zorgt namelijk voor een knusse en romantische sfeer, wat ideaal is voor een slaapkamer. In een landelijk interieur heb je het gevoel alsof je je in een mooie, luxe boerderij bevindt. Net als bij een Scandinavisch interieur worden er veel natuurlijke materialen en lichte kleuren gebruikt. Een dekbedovertrek van katoen, linnen of flanel past hier dan ook het mooiste bij. Daarnaast kun je het beste bij lichte kleuren blijven, zoals wit, beige en witgrijs. Met een dekbedovertrek met print kun je wel alle kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek met een romantische tekst, met een bloemenprint of een natuurlijke print, zoals een houtdessin.